Mamurluk - kako se izliječiti!

Ovaj tekst se bavi mamurlukom, njegovim posljedicama i ponajviše kako ih što efikasnije suzbiti. Onaj koji misli da je mamurluk izlječiv je budala, a onaj koji voli bit mamuran je najsretniji čovjek na svijetu.
Svi ovi savjeti se odnose na ljude koji ne misle taj dan nastaviti pit, ako se odlučite za varijantu klin se klinom, znajte da je izrazito bitan kontinuitet pijenja. NE SMIJETE stati s pićem cijeli dan, ali polako pijte, osim prve cuge koju morate popiti naiskap. Ali vratimo se na našu temu, na koju ćete i vi koji mislite klinom klin izbijati doći prije ili kasnije, jednom morate prestati.

Probajte ne spavati predugo kako bi mogli počinut i popodne, ali o tome kasnije. Nakon što ustanete ujutro prvo naravno obavite svoju jutarnju higijenu. Operite zube jer sigurno vam nije najbolji zadah nakon sinoćnjeg alkoholiziranja. Nakon toga popijte čašu mineralne vode "radenska" koja će vam pomoći u smirivanju vaših želučanih problema i smiriti želudac. Uz to pojedite nešto jer morate unositi hranu u svoj organizam, a ne samo alkohol i drugu tekućinu. Nakon toga pripremite si jaaaaako vruću kupku kako bi si opustili tijelo i misli, tko voli glazbu smije pustiti i neku muziku uz kupku, ali mora biti smirujuća i opuštajuća kako bi se relaksirali.

U ovom danu mamurluka ništa vas ne smije uznemiravati, probajte se udaljiti od svih izvora stresa: kladionica, žena, posao i dr. Nakon što ste se okupali popijte jedan voćni sok, predlažem kombinaciju ananas, naranča, grejp i jabuka koja će vam pomoći kako bi vaš organizam dobio potrebnu energiju i vitamina te kako bi povratili izgubljeni imunitet. Bitno je da izbjegavate kavu, pogotovo ako imate viši tlak.Izadjite malo van na zrak, prošećite, ali kratko jer ako ste sinoć popušili par kutija, kao ja, onda sigurno vam pluća nisu u najboljem stanju, o grlu da ne govorim, ako imate snage naravno da možete i trčat, planinariti, igrati sport i sl. Sjednite na klupicu i gledajte parkovnu arhitekturu. Nakon što vam dosadi odite doma odmoriti. Za ručak vam predlažem masnu kokošju juhu i neki lagani ručak:

Milanski rižot - http://gastro.24sata.hr/recepti/milanski-rizot-3655
nakon ručka koji MORA biti u ugodnom društvu ne pričajte o ničemu nego se zaputite prema vašem ležaju. Lezite i upalite televizor. Preporuke na tv-u koje će vam pomoći kako prebroditi mamurluk: zimi, skijaški skokovi- odličan sport za opuštanje za vikend, prepun zanimljivosti, a opet dovoljno opuštajuć i dražestan kako vas ne bi uznemiravao, ljeti formula 1 ili emisija "more", za formulu je svima jasno zašto, mnoge ljude uspava gledanje kako auti kruže a more je jedna edukativna emisija divnih voditelja čiji vas zvuci opuštaju i dovode u zen fazu. Sklopite oči, zaspite, utonite u san.

Bitno je spavati, jer za oporaviti se od pijanstva se računa da vam treba onoliko puta sna koliko ste imali promila, znači ako ste imali 0-1 promil dovoljan vam je jedan san, ako ste imali 1-2 promila trebaju vam dva sna, a ako ste imali 2-3 promila onda vam trebaju tri sna kako bi se oporavili. Nakon što se probudite pojedite sezonsko voće ili mrkvu i popijte cedevitu s mineralnom, ali i lezite nazad u krevet i nadajte se da i dalje traju skijaški skokovi na tv-u. 

Navečer izađite na piće, smijete popiti 2 dcl cole ili pivu, ako popijete pivu možda vas uspava pa ćete navečer lakše zaspati! Prije nego legnete u krevet otuširajte se u hladnoj vodi kako bi tijelo spustilo temperaturu i pripremilo se za san.

Autor objave je gost znanstvenik s bečkog dvora Kaiser

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vila Velebita - tekst pjesme

Tour de Balkan - Dođi u Grčku!!!

Pivo - Božji blagoslov i eliksir života!